Våra trädgårdsprojekt

Trädgårdsprojekt i Karsnäs

Fantastisk, lantlig trädgård hos Doris och Helmut! Flera fina projekt har vi fått glädjen att göra här! Vill gärna visa några av dem och först ut är ett ca 40 m2 stort woodland under några pampiga bokar.

Väl förberett med mängder av löv som lagts på hög för bra grund i surjordsplanteringen. Några Rododendron har redan tagit plats och en lång önskelista lovar många fler!

Jag och Micke började med att jordförbättra med hästgödsel, torv och rododendronjord i mängder! Detta blandades med löven med hjälp av jordfräs och hårt kroppsarbete! Kantjärn och torvblock avgränsade planteringen mot gräsmattan. Långa dagar blev det och trötta muskler…men så roligt!

DSC_3898

Bästa känslan när allt förarbete är gjort och det känns som att börja måla en tavla när växterna ska placeras ut! Mängder av vackra Rhododendron, Magnolior, Konvaljbuskar, tidig och sen blommande Azaleor, Strimlönn, Skenkamelior, Amerikanska blåbär med flera och dessutom perenner som marktäckare – i like!

Trädgård 2015 164

Färdigt! Blomning som avlöser varandra,  efter Magnoliorna kommer Rhododendron och Azaleor…

Trädgård 2015 030

En favorit som jag hittade i Holland förra året – Rhododendron `Princess Maxima´  som Eike Wolter skickligt fotograferade. Visst är den vacker?!

Trädgård 2015 124

Lavendelskimrande Rhododendron `Blue Peter´ är ännu en favorit som Elke har fotograferat på nära håll!

Trädgård 2015 065

Den regniga sommaren var perfekt för ny etableringen, mycket att vattna men här kan man alltid vara lugn med att växterna hamnat i trygga händer. Väl ompysslade och mycket kärlek kommer ge växtkraft. Här blir även jag och Micke väldigt bortskämda med ”gofika” och vi ser alltid fram emot att komma hit till denna vackra arbetsplats och till våra trevliga trädgårdsvänner. Detta trots att vi både råkat ut för värsta knott o mygg attacken- då jag fick låna myggkeps med nät (tyckte någon var super roligt!). Vi hamnade även mitt i ett åsk oväder en gång och blixtarna slog ner runt omkring oss så det osade svavel. Då Stod Micke med järnspettet och ”skulle bara” slå  ner trädstöd och jag trodde att han skulle dö på fläcken!

Trädgård 2015 163 Tack Doris, Helmut och Eike för fina bilder! Här kommer visas mer från er vackra trädgård som innehåller allt från blomsteräng, liljeäng, växthus med odlingslådor och romantiska ros och perenn planteringar. Vi har planterat så många fina träd i Karsnäs arboretum och vi hoppas att det blir fler;)

 

4 reaktioner till “Trädgårdsprojekt i Karsnäs”

  1. Det är mycket bra det stämmer allt du har skrivit.
    Men vem är den stilige smala mannen på bilden.😀
    Mvh ”Blixten”

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s