Inspiration

Vackert sällskap!

 

IMG_6374

Vissa blommor blir overkligt snygga tillsammans! Stäppsalvia- Salvia nemerosa och Allium Christophii  är en vårlök som planteras på hösten. Upp till 50 små stjärnor på varje blomma! Här en underbar bild som Eike har tagit i Karsnäs.

DSC_0474

Jättevallmo- Papaver orientale `Patty´s Plum´  blir jag lycklig av, dessa stora blommor som trots att de ser lite svulstiga  ut – ser fantastiska ut från knopp till de vecklas ut i hela sin härlighet. Här har den gjort entré mitt ibland stäpp salvian. Bra med sällskap som täcker upp efter primadonnan som tråkigt nog vissnar tidigt.

IMG_6423

Här planterade jag Backtimjan – Thymus serpyllum `Coccineus´ mellan stegstenarna tillsammans med Blodnäva – Geranium sanguineum `Max Frei´. Både fint med timjan och dessutom  doftar den fantastiskt om man råkar trampa lite på den! Fjärilar får man på köpet! Bild Eike

Calamagrostis Òverdam´_cropped

Trädgård med stora perennplanteringar. Kunden ville undvika gräsmatta på hela framsidan. Mycket marktäckning med sjösten och stegstenar krävde  rejäla perenn planteringar för balans. Här mina favoriter tillsammans, Tuvrör  Calamagrostis acut. Òverdam´, Kirgislök – Allium afluatense Àtropurpurea´ (vårlök) och Praktnäva – Geranium `Rozanne´ som är en fantastisk ”längeblommare” från juni till okt (nov). Nävan döljer bladen på lökarna då de vissnar snabbt. Fröställningarna är däremot snygga länge!

Isblått och månskensgult (2)

Isblått och månskensgult! Perenner samlade i grupp på plantskolan. Favorit jobbet att få sätta ihop snyggingarna tillsammans. Trots lite motstånd mot gult så älskar jag denna kombinationen! Daglilja – Hemerocallis Àrctic Snow´ och Anisisop – Agastache närmast i bild.

DSC_0161

Älskar höstfärger! Glödande nyanser som framhäver varandra ger härlig energi strax innan allt blir dystert grått. Vid mitt växthus har jag planterat en bågformad Avenbokshäck som skydd mot norr, vintergrönt Buxbom klot, Japansk lönn- Acer palmatum `Dissectrum´- här i orange höstfärg, Häxal – Fothergilla Major i gult (blir senare purpurröd) bakom häcken skymtar Ullungrönnen- Sorbus com. `Dodong´som vinner tävlingen i bäst höstfärg! Härlig final i trädgården innan vintern 🙂

 

 

2 reaktioner till “Vackert sällskap!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s